Dark Souls’un yaratıcısı, 2023’ün en etkili 100 kişisinden biri seçildi

FromSoftware’in başkanı ve popüler Dark Souls destanının yaratıcısı Hidetaka Miyazaki, dergi tarafından seçildi. Sadece gibi 2023’ün en etkili yüz kişisinden biri. Japon geliştirici, oyunların arkasındaki yaratıcı zihin olarak da övülüyor. şeytanın ruhları, kan yoluyla bulaşan ya da son yaşlı yüzükşu anda tüm zamanların en çok ödül alan video oyunu olma onurunu elinde bulunduran oyun.

Miyazaki, listede yer alan ikinci video oyun geliştiricisidir. zaman 100 2007’de kaydedilen Shigeru Miyamoto’dan sonra. Bu yıllık liste hayal edebileceğiniz her kesimden etkili insanları içerirsiyaset, spor ve sanat gibi. Bu yılki listede ABD’nin şu anki Başkanı Joe Biden; Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Elon Musk ve hatta Lionel Messi.

Neil Druckmann, Hidetaka Miyazaki’nin video oyunlarında neden bu kadar etkili bir karakter olduğunu açıklıyor

Miyazaki’den bahseden bölümde, Miyazaki’nin eş başkanı Neil Druckmann’ın yazdığı kısa bir pasaj buluyoruz. The Last of Us’ın ortak yaratıcısı Naughty Dog, FromSoftware’ın yaratıcısının video oyunları dünyasında neden bu kadar önemli ve etkili olduğunu açıklamaya çalışıyor. “Hidetaka Miyazaki’nin oyunlarından birini ilk oynadığımda perişan olmuştum. İlk rakibimden önce ölüyordum. Ama yaklaşımımı yavaşlatıp ayrıntılara dikkat ettiğimde, her şey bir anda yerine oturdu.‘ okuyabiliriz.

Oyun ilerledikçe dünyayı çok daha bilinçli ve dikkatli bir şekilde keşfettiniz.

“Rakibi yenip oyunda daha da ilerlemeyi başardım. İlerleme kaydettim ve bir tür coşku hissettim. Oyun ilerledikçe dünyayı çok daha bilinçli ve dikkatli bir şekilde keşfettim. Karşılığında da dünya beni heyecan, güzellik ve sürprizlerle ödüllendirdi.diye bitiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir