Retro bir video oyunu etkinliği olan RetroWorld bu hafta sonu Madrid’de gerçekleşiyor

Casa de Campo (Madrid) Kongre Pavyonu, 17 ve 18 Haziran tarihlerinde fuara ev sahipliği yapacak. retro dünya, İspanyol video oyunlarına adanmış mağazalar, sergiler, konferanslar ve konferansların yanı sıra ücretsiz oyun modunda çok çeşitli konsollar, atari oyunları, bilgisayarlar ve langırt makineleri içeren bir etkinlik. Adından da anlaşılacağı gibi, özellikle eski video oyunu nostaljisi ve sevenlerini hedefliyor.

Fuara katılacaklar 40’tan fazla katılımcı çok çeşitli video oyunları, konsollar, çeşitli malzemeler, satış, figürler, yazılımlar ve çeşitli uygulamalar sunan İspanya’nın her yerinden. Fuarın organizatörü Juan Carlos Caballero şöyle açıklıyor: “Genç ve yaşlı için çok aile etkinliği, video oyunları ve aynı zamanda pop kültürü sevenleri hedefliyor”.

Diğer faaliyetler arasında organizasyon yer alır. ilk ulusal şampiyonluk Sega Rallisi 2, dans ve müzik makinelerinin olduğu bir oda kurulacak ve Ludosport Madrid uzmanları izleyicilere ışın kılıcını nasıl kullanacaklarını öğretecek. Videogames x Food dayanışma girişimi ile de işbirliği yapabilirsiniz.

17 ve 18 Haziran'da Madrid'de RetroWorld etkinliği Retro video oyunları

dersler ve konferanslar

“Video oyun kültürü ve endüstrisinin destekçisi olarak RetroWorld’ün yorulmak bilmeyen çalışmalarının bir parçası olarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Geçmişin önemli şahsiyetlerinin dersleri ve konferanslarıOrganizatör, “Madrid Oyun İçi Video Oyun Kampüsü’nün Deneyim Merkezi’nde, Kongre Pavyonu’nun yanında, video oyun endüstrisinin bugünü ve geleceği” diye açıklıyor.

İzleyiciler, video oyunlarına ve sektörlerine kültürel tanınırlık getiren öncülerle tanışacak. Paco Suárez, efsanevi yazar Pire, dünya çapında benzersiz bir prototip göster, ünlü Amstrad CPC’nin öncüsü. ONCE Social Group’tan uzmanlar ve geliştirici Devilish Games yapım hakkında konuşacak BİRLİK, mevcut en erişilebilir eğitici video oyunu. takımın bir parçası küfürlüGames Kitchen, video oyun endüstrisindeki deneyimlerini analiz edecek; ve Voxel Okulu üyeleri, PlayStation klasiğinin yeniden yapımının nasıl yapıldığını açıklıyor Ortaçağa ait.

17 ve 18 Haziran'da Madrid'de RetroWorld etkinliği Retro video oyunları

Katılımcılar ayrıca cebinizde bir atari salonu olan Evercade EX taşınabilir konsolun tüm sırlarını öğrenecekler. İspanyol video oyunlarının altın çağının önde gelen şirketlerinden biri olan Opera Soft üyeleri sayesinde, PC ve Nintendo için güncelleme Retro Golden Age sayesinde büyük klasiklerin asla ölmediğini ve bugün hala tamamen geçerli olduğunu ilk elden deneyimleyecekler. . anahtarı neredeyse kırk yıl önce geliştirdikleri klasikler, iyi Ve Livingston sanırım.

Derslerin ve konferansların taçlandıran ihtişamı, Dinamic üyeleridir.video oyununun yazarı Jorge Blecua egroj’a teslim edilen ilk İspanyol video oyun şirketi Don Kişot (1987), edebi bir eserden uyarlanan ilk İspanyol video oyunu ödülü.

17 ve 18 Haziran'da Madrid'de RetroWorld etkinliği Retro video oyunları

sergiler

1990’larda büyük kutu veya büyük kutu formatında piyasaya sürülen grafik maceraları ve diğer türleri sevenler, kapsamlı bir seçimden memnun kalacaklar. Eşsiz öğeler ve ilgili birçok yayınlanmamış tuhaflık. Dinamizm Müzesi’nden çeşitli eserler de sergileniyor. Alfonso Azpiri ve Luis Royo’nun orijinal çizimleri ilk İspanyol video oyun şirketi tarafından geliştirilen ilk video oyunları için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir