AI video oyunu karakterleri beklediğiniz kadar ruhsuz görünüyor

En sevdiğiniz video oyunu karakterini düşünün. Onları kafanızda hayal edin, hikayelerini ve oyuncuların, kumandayı bıraktıktan uzun süre sonra bile yanınızda kalmalarını sağlayan performanslarını hatırlayın. Belki de Astarion’u düşünüyorsun Baldur’un Kapısı 3yakın zamanda aktörü Neil Newbon’un kazandığı The Game Awards 2023’te En İyi Performans Ödülü. Ya da belki aklınız en sevdiğiniz versiyona takılıp kalmıştır. Bağlantı kaynağı Zelda efsanesi Hiç konuşmamasına rağmen yıllar boyunca serideki her yeni oyunda size eşlik eden franchise.

Unutmayın, bu karakter hakkında sevdiğiniz her şey, bu kahramanı, kötü adamı veya yol arkadaşını hayata geçirmek için muazzam yeteneklerini bir araya getiren yazarlar, sanatçılar ve oyunculardan oluşan bir ekip tarafından yaratıldı. Üst düzey PC’lerdeki birçok grafik kartından sorumlu şirket olan Nvidia, yapay zeka teknoloji şirketi Convai ile birlikte, Omniverse Avatar Bulut Motoru adı verilen yapay zeka destekli bir NPC oluşturucusunu duyurdu. geçen sene. Tüm bu yetenekli insanların, bu karakterlere etki kazandırmak için yarattığı yazı, oyunculuk ve animasyonun aynısını taklit etmeye çalışıyor. Ancak önemli bir fark var: berbat.

Kenar sitenin yönetici editörü Sean Hollister ile iki NPC arasında CES 2024’teki oynanabilir bir demodaki konuşmanın metnini yayınladı. Nvidia’nın demosu ve Convai Gösterilen içerik, AI karakterlerin söylenenlere gerçek zamanlı olarak tepki vermesiyle, kullanıcının karakterlerle kendi sesiyle konuşmasına olanak tanıdı. Karakterlerden birinin adı Jin’di ve bir ramen restoranının çalışanı olması gerekiyordu, diğeri ise barda oturan bir müşteri olan Nova’ydı. Hollister, teknolojinin hâlâ gidecek uzun bir yolu olduğuna dikkat çekerek, “sesler, yüz ifadeleri ve beden dili”nin, el yapımı çalışmanın yakalayabildiğiyle karşılaştırıldığında eşit olmadığını ancak yine de geride bırakılan bir Gösteri hissini koruduğunu söylüyor. teknolojinin video oyunlarında ortaya çıkması “kaçınılmaz”. Teorik olarak bu, geliştiricilerin senaryo yazmaya ve performansları kaydetmeye gerek kalmadan oyun karakterleri oluşturmasına olanak tanıyacak. Yapay zeka, oyuncuların söylediklerine basitçe yanıtlar üretecektir. Bu, SAG-AFTRA’nın teknoloji şirketi Replica Studios ile seslendirme sanatçılarının yapay zeka kopyalarını oluşturmasına olanak tanıyan anlaşmasının ardından seslendirme sanatçılarının artan endişelerinin ardından geldi. Oyları tehlikede olanların üzüntüsüne neden oluyor.

Nvidia/Convai

Hollister’ın makalede tanımladığı gibi, Jin ve Nova “etkili bir şekilde üretken yapay zeka sohbet robotlarıdır.” Her iki karakterin de ramen dükkanının duvarlarının ötesinde düşünecek pek bir şeyi yok gibi görünüyor. Soygunlardan, kurumsal suçlardan ve diğer küçük suçlardan bahsederek yaşamaları gereken siberpunk şehrini hayal edebiliyorlar, ancak bunların çoğu sanki bir kelime bankasından geliyormuş gibi geliyor. Burada düz yazıya, duyguya ya da bir karakteri sevimli ya da insana benzeyen başka herhangi bir şeye benzeyen hiçbir şey yok. Yapay zeka, teorik olarak bir karakteri ortalama NPC’nizden daha canlı ve tepkisel hale getirebilecek bir tür prosedürel, sonsuz olasılıklar vaat ediyor, ancak yazılı gerçek bir diyalog olmadığı sürece, bu sadece bize dünyayı gerçek olduğuna inandırmaya çalışan bir algoritmadır.

Görünüşe göre simülasyonun gerçek görünmesini sağlamak için çok fazla çalışma yapıldı. Convai ürün lideri Nyla Worker açıklıyor Kenar Her NPC’nin, onlara bir karakter tanımı, bir bilgi tabanı ve dışa dönük veya içe dönük olma gibi kişilik özellikleri dahil olmak üzere temel bir değerler sistemi vermek üzere tasarlanmış arka uç programlamaya sahip olduğu. Yani bu yapay zeka kontrollü NPC’lerin esasen rollerinden kopmamaları için yararlandıkları bir dijital karakter sayfası var. Ancak yine de, bir kişi olarak hareket edebilmesi için belirli bir arketipi taklit etmek üzere eğitilen bir yapay zekadan başka bir şey değil. Sevdiğiniz karakterler, bir algoritmanın onları oluşturulmuş bir arka plan hikayesini anlatmak için önünüze yerleştirmesi nedeniyle değil, birisi onları yarattığı için etki yarattı. Yazarlar, animatörler ve oyuncular sanki gerçek kimlikleri, kendi umutları ve hayalleri varmış gibi onlara bir gerçeklik hissi veriyor.

Bunların hepsi takip ediyor Yalnızca 2024’ün ilk 19 gününde video oyunu endüstrisinde binlerce işten çıkarma gerçekleşti. İşçilere ve onların işgücüne yönelik bu tür duyarsız muamelenin devam etmesine izin verilmesinin tek nedeni, yöneticilerin ücret kesintilerini reddetmeleri ve Nvidia teknolojisi gibi şirketlerin video oyunlarını insanlara ödeme yapmak zorunda kalmadan piyasaya sürmeye devam etmelerini beklemeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir