Twitch, “Çıplaklık Metası”na Yanıt Olarak Çıplaklığı İma Etmeyi Yasakladı

Aralık 2023 yaklaşırken bazı yayıncılar, Twitch’in çıplaklık ve yayın konusundaki kısıtlamalarıyla kamera karşısında tamamen çıplakmış gibi görünmelerini sağlayacak şekilde oynama yapmayı akıllıca düşündüler. Buna yanıt olarak Twitch, çeşitli “sanatsal çıplaklık” biçimlerinin platformda yayılmasına izin vermek için vites değiştirmeden önce insanları yasaklamaya başladı. Fakat, hemen ardından kararı geri aldı ve canlı yayın sırasında çıplak olmanın tabu olduğunu ifade ettişirket şimdi açıklığa kavuştur Çıplaklığın ima edilmesinin bile yasak olduğunu ve kuralları aşmaya çalışan herkesin disiplin cezasıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Devamını oku: Twitch “sanatsal çıplaklığa” izin veriyor ve bundan hemen pişman oluyor

İçinde 3 Ocak tarihli bir blog yazısıile birlikte şirket, platformda çıplaklık ima edilmesine ilişkin yeni kuralları açıkladı ve bu kurallar artık derhal geçerli olmak üzere yasaklandı. Twitch bunun ne anlama geldiğini belirtmese de, kurallara göre kapatılması gereken cildi gösteren herkes – örneğin cinsel organlar, “kadın kılığına girenler için meme uçları” ve benzeri – “bir yaptırım eylemiyle” karşı karşıya kalacak. Dolayısıyla, içi transparan veya kısmen transparan kıyafetler giyerseniz ya da özel bölgelerinizi kapatmak için siyah şeritler kullanırsanız, disiplin cezasına maruz kalma olasılığınız daha yüksektir.

“Yayıncıların cinsel organların veya kalçaların açığa çıkması da dahil olmak üzere tamamen veya kısmen çıplak olmasına izin vermiyoruz. Ayrıca göğüslerin veya cinsel organların nesnelerle veya sansür direkleriyle kapatılması dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere yayıncıların tamamen veya kısmen çıplak görünmesine veya çıplak olduklarını ima etmesine izin vermiyoruz.,, şirket blog yazısında şunları söyledi. “Kapalı olsa bile cinsel organların görünür hatlarına izin vermiyoruz. Reşit olmayanların çıplak veya kısmen çıplak olarak yayınlanması, bağlamdan bağımsız olarak her zaman yasaktır. Kadın olarak sunum yapıyorsanız meme uçlarınızı kapatmanızı ve göğüs altınızı açığa çıkarmamanızı rica ediyoruz. Bu kapsama gereksinimleri karşılandığı ve flama giydiği açıkça görülebildiği sürece, dekolte herhangi bir kısıtlama olmadan mümkündür. Tüm flamalar ile kalçalarınızdan leğen kemiğinizin alt kısmına ve kalçalarınıza kadar olan alanı kaplamanız gerekiyor.

Şirket, bu politika değişikliğine yanıt olarak canlı yayıncıların yayınlarını uygun şekilde sınıflandırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. Ancak bir istisna var. Akışlarını bu kapsamda sınıflandıran içerik oluşturucular “Havuz, Jakuzi ve Plajlar” kategorisi. “(giysi) cinsel organları tamamen kapladığı sürece” mayo gibi şeyler giymesine izin veriliyor. Şirket topluluk kurallarını belirliyor. Ancak yayıncıların kendilerini ifşa etmemek için kurallara uyması gerekiyor. Yada ama. Twitch’in 3 Ocak’taki blog gönderisinde açıkça belirttiği gibi, platformun giyim kurallarında yapılan bu düzenleme, Aralık 2023’teki canlı yayınlara hakim olan çıplaklık metasını takip ediyor.

Bir dakika, Twitch’in yeni metası çıplaklık mıydı?

Aralık ayının başında bazı yayıncılar, Morgpie dahil Ve LivStix’ler, görünüşte tamamen çıplak olarak yayına başladı. Gerçekte bu içerik oluşturucular, kameralarını bol miktarda göğüs dekoltesini gösterecek ancak meme uçlarını görüş alanından uzak tutacak doğru açıya yerleştirerek çıplaklığı ima ettiler. Buna “Sanatsal çıplaklık” adı verildi ve meta platformu ele geçirdiğinde, Twitch kabul edildibu çıplaklığın tüm canlı yayınlara yayılmasına neden oluyor.

Ne yazık ki, platforma göre işler giderek kızıştı ve içerik oluşturucular kamera önünde tamamen çıplak görünerek (siyah sansür şeritleri veya özel bölgelerini kapatan dikkatlice yerleştirilmiş nesneler dışında) aşırıya kaçtılar. yeter artık ve hemen iptal edin politika değişikliği. Bu yeni güncellemede şirket artık çıplaklık imasını açıkça yasaklıyor ve çizgiyi aşan yayıncıları disipline etmeye hazırlanıyor.

Kotaku Yorum yapmak için Twitch’e ulaştım.

Devamını oku: Twitch, yayıncının çıldırmasının ardından kötü reklam değişikliklerinden vazgeçti

CEO Dan Clancy 15 Aralık’ta söyledi “Twitch’te gerçek veya kurgusal çıplaklık tasvirlerine, aracı ne olursa olsun izin verilmez.” Ayrıca, Twitch’in işinin bir kısmının “topluluk hizmetine uygun ayarlamalar yapmak” olduğunu söyleyerek tüm bu durumun yol açtığı kafa karışıklığından dolayı da özür diledi. Bu yüzden dikkatli olun yayıncılar. Platforma çıplak olarak çıkarsanız Twitch yanınızda olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir